Ce i-a cerut Timmermans premierului Dăncilă. Acord privind recomandările MCV

Da mai departe
1Shares


Agerpres

Frans Timmermans, Viorica Dancila

Viorica Dăncilă s-a întâlnit joi cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene.

 Potrivit lui Christian Wigand, purtător de cuvant al Comisiei Europene, premierul Viorica Dăncilă şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, au avut “o discuţie deschisă şi constructivă”. Timmermans “a reiterat îngrijorările Comisiei privind România”, se mai arată în mesajul purtătorului de cuvânt.

“Atât premierul cât şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene au căzut de acord asupra repornirii unui dialog operaţional privind implementarea recomandărilor din raportul MCV”, transmite purtătorul de cuvant al CE. “Comisia aşteaptă răspunsul la scrisoarea trimisă de prim-vicepreşedinte pe 24 ianuarie 2019. Premierul a promis că răspunsul va fi transmis până la sfârşitul acestei săptămâni”. 

Pe de altă parte, în comunicatul oficial se menţionează doar că premierul Viorica Dăncilă a salutat joi, la Bruxelles, în cadrul întrevederii cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, buna cooperare şi dialogul constructiv şi constant dintre Guvernul României şi CE şi a menţionat, în acest sens, discuţiile de substanţă purtate în contextul vizitei Colegiului Comisarilor la Bucureşti, în 10 – 11 ianuarie.

De asemenea, şeful Executivului a menţionat faptul că prima lună a preşedinţiei României la Consiliul UE a prilejuit discuţii intense dedicate avansării agendei europene.

Premierul a subliniat, totodată, obiectivul preşedinţiei României la Consiliul UE de a acţiona din postura de mediator imparţial pentru a identifica cele mai bune formule de compromis care să faciliteze avansarea cât mai rapidă a negocierilor în curs pe dosarele europene aflate în discuţie, se arată într-un comunicat al Guvernului transmis AGERPRES.

Viorica Dăncilă a reiterat intenţia României de a acţiona, împreună cu Comisia Europeană, pentru consolidarea unităţii şi coeziunii.

O altă temă abordată a fost cea a statului de drept şi a independenţei Justiţiei din România. Premierul Viorica Dăncilă a dat asigurări că Guvernul României va acţiona pentru respectarea valorilor şi principiilor care stau la baza construcţiei europene: apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, a statului de drept, a independenţei Justiţiei, însă, în egală măsură, va acţiona pentru ca cetăţenii români să se bucure de aceleaşi drepturi şi libertăţi ca orice cetăţean european, în acord cu principiile generale directoare, de la respectul faţă de valorile comune, faţă de drepturile şi libertăţile fundamentale, faţă de statul de drept, precizează sursa citată.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! Frans Timmermans, Viorica Dancila

Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului PulitzerSursa

قالب وردپرس

Da mai departe
1Shares