Cazul medicului fals de la Ginecologie. Reacția U.M.F. „Carol Davila”

Da mai departe
1Shares

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, din București, a reacționat în cazul femeii, prezentat de Libertatea, care a falsificat o diplomă de medic și care lucrează de 10 ani la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov.

Universitatea de Medicină si Farmacie „Carol Davila” a precizat că Raluca-Daniela-Bârsan nu figurează în evidențele Facultății de Medicină din cadrul U.M.F. „Carol Davila” la studiile curiculare de licență si master.

„Referitor la dezvăluirile apărute în Mass-Media despre cazul presupusului medic Raluca-Daniela-Bârsan, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din București face următoarele precizări:

Persoana Raluca-Daniela-Bârsan nu figurează in evidențele Facultății de Medicină din cadrul U.M.F. „Carol Davila” la studiile curiculare de licență si master.

Facultatea de Medicină a U.M.F. „Carol Davila” nu a eliberat niciodată o diplomă de licență pe numele Raluca-Daniela-Bârsan”, transmite într-un comunicat U.M.F. „Carol Davila”.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că atât documentul de rezidenţiat prezentat de Raluca Daniela Bârsan, cât şi diploma de licenţă de la Universitatea de Medicină şi Farmacie a acesteia sunt false. De asemenea, Pintea a afirmat că şi contractul de voluntariat a fost întocmit în mod ilegal.

Doctor fals la un spital public. Reacția Colegiului Medicilor

Spre deosebire de italianul Matteo Politi, dr. Raluca Daniela Bîrsan nu are nici măcar parafă de la DSP, scrie libertatea.ro care prezintă chiar și filmări cu ea în sala de operaţie. La acuzațiile jurnaliștilor, femeia a răspuns că „doar serveam instrumentarul”.

La Spitalul Judeţean Ilfov, cu o diplomă falsă şi pe baza unui contract de „voluntar cu activitate medicală”, fără parafă de la DSP şi fără aviz de la Colegiul Medicilor, dr. Raluca Daniela Bîrsan a lucrat 10 ani. Bolnavii şi ceilalţi medici o ştiau drept rezidentă, aşa cum se şi prezintă.

Deşi ea susţine că „nu am profesat, nu am făcut decât să observ, ca voluntar”, există filmări cu falsul medic în blocul operator ginecologic.

Rugată să spună ce studii medicale are, Raluca Daniela Bîrsan pretinde că „am absolvit UMF în 2013” şi a pus la dispoziţia ziarului o diplomă cu numele său. Diploma „de absolventă” se află şi în dosarul depus de ea la Spitalul Județean Ilfov. La solicitarea redacţiei, Universitatea de Medicină şi Farmacie a căutat-o după CNP pe Raluca Daniela Bîrsan, „doctorul” în vârstă de 30 de ani, în baza de date a absolvenţilor. „Nu este absolventa noastră, iar diploma arată ca un fals, după mai multe repere!”, afirmă Cătălin Cîrstoiu, decanul Facultăţii de Medicină de la UMF Carol Davila.

După ancheta jurnalistică, managerul Arghir Vasile Ciobotaru a întrerupt contractul cu Raluca Daniela Bîrsan, a dat vina pe „şefii de secţie” şi a dat afară reporterii din spital. 

Etichete:

umf carol davila
,
medici falsi
,
raluca daniela birsanSursa

قالب وردپرس

Da mai departe
1Shares