”Câteva pahare la cină”. Șeful poliției din Chicago, găsit adormit la volan, la semafor / Cum explică el faptul că echipajul care a intervenit nu i-a testat alcoolemia – International

Da mai departe
0Shares

Șeful poliției din Chicago a recunoscut, în fața primarului, că ”a băut câteva pahare la cină” înainte să adoarmă la volan, la semafor, în timp ce se ducea acasă. Inspectorul șef susține, însă, că a adormit din cauză că a schimbat medicamentele pe care le ia pentru tensiune arterială, notează Guardian.

Joi noapte, însă, Eddie Johnson nu spusese nicio vorbă în fața jurnaliștilor despre alcool, iar purtătorul de cuvânt al departamentului a afirmat că polițiștii ajunși la fața locului nu au observat că acesta ar avea vreo problemă.

Echipajul de poliție a intervenit după un apel la numărul de urgență făcut de un cetățean care informa că un șofer dormea la semafor.

Primarul Lori Lightfoot a spus că este de acord cu decizia lui Eddie Johnson, care a cerut ca incidentul să fie investigat de secția de afaceri interne a poliției: ”A fost decizia corectă. Să vedem la ce concluzie se ajunge”.

Johnson a declarat presei că era la volan, pe drumul spre casă, în jurul orei 12.30 noaptea, după ce îl lăsase pe șoferul de serviciu să plece, când s-a simțit amețit, așa că a oprit și a adormit.

Polițiștii care au venit la fața locului l-au lăsat să plece acasă la volan, fără să-l verifice cu etilotestul sau să vadă dacă mișcările i-ar fi afectate de vreo substanță.

Johnson spune că polițiștii fac astfel de teste doar dacă șoferul se comportă ca și cum ar fi consumat ceva interzis sau miroase a alcool sau canabis.

Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
0Shares