Cât valorează de fapt un tablou identificat greșit și evaluat la 8.000 £

Da mai departe
0Shares

Un tablou evaluat la 8.000 de lire sterline s-a dovedit a fi de fapt o operă considerată pierdută a celebrului pictor britanic Thomas Lawrence, cu o valoare estimată la jumătate de milion de lire.

Portretul din secolul al XVIII-lea a fost iniţial atribuit unei artiste prea puţin cunoscute, Maria Cosway.

Însă, o investigaţie a programului TV ”Fake Or Fortune?” al BBC One a dezvăluit că tabloul este de fapt o operă timpurie realizată de Sir Thomas Lawrence, un important pictor portretist de la sfârşitul secolului al XVIII-lea şi începutul secolului al XIX-lea.

Opera redescoperită, care a fost trecută de la o generaţie la alta în familia Cecil, a fost estimată la 500.000 de lire.

Episodul urmăreşte călătoria lui Hugh şi Mirabel Cecil, care au dorit să afle mai multe despre portretul unui strămoş îndepărtat al lui Hugh, Peniston Lamb al II-lea.

Familia a crezut multă vreme că tabloul a fost pictat de Cosway, însă gazda ”Fake Or Fortune?”, Philip Mould, a bănuit este realizat de Sir Thomas, unul dintre artiştii săi preferaţi, imediat ce l-a văzut. Mold, dealer de artă, gazda programului TV alături de Fiona Bruce, a declarat: ”Avea toate semnele unui tablou al marelui Thomas Lawrence , însă dovezile au venit mai târziu”.

”Utilizarea ştiinţei pentru a arunca o privire pe pânză, în regiunea de imediat de sub peruca personajului, la freneticele urme lăsate de pensula lui Lawrence, a fost o revelaţie. Este într-adevăr o descoperire emoţionantă a echipei şi cea mai strălucitoare descoperire a noastră în cele peste 30 de episoade ale ‘Fake sau Fortune?”’, a adăugat el.

În urma cercetărilor s-a ajuns la concluzia că tabloul datează în jurul anului 1790.

După ce a aflat despre adevărata valoare a portretului, familia Cecil s-a declarat şocată, însă Mirabel şi-a exprimat speranţa că opera va rămâne în familie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

aCLICK AICI peantru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
0Shares