Burqa, interzisă în Olanda. Poliția refuză să aplice legea

Da mai departe
0Shares

Olanda s-a alăturat de joi statelor din Europa care interzic purtarea burqa în instituțiile publice. Însă chiar din prima zi de la intrarea în vigoare a legii, polițiștii au anunțat că nu-și vor face o prioritate din a o aplica.

Asociațiile din transport și sistemul sanitar au transmis un mesaj similar, notează The Independent.

Noua lege interzice acoperirea feței cu burqa, măști de ski, căști de motocicliști etc. în locurile publice precum școli, spitale, trenuri sau autobuze. Actul normativ nu interzice acoperirea feței și pe stradă. Nerespectarea legii este pedepsită cu amenzi între 150 și 415 euro.

Poliția a transmis deja că nu-și va face o prioritate din a le împiedica pe femei să poarte burqa.

Ulterior, o organizație ce reprezintă companiile de transport a transmis că șoferii de autobuz și conductorii de tren nu vor impune legea, mai ales dacă nu vor avea susținerea polițiștilor.

„Polițiștii ne-au spus că interdicția nu e o prioritate pentru ei, prin urmare nu vor putea să ne răspundă în maximum 30 de minute. Sau poate deloc. Nu e treaba angajaților din transporturi să impună aplicarea legii și să dea amenzi”, a declarat Pedro Peters, purtător de cuvânt al rețelei de transport RET.

Un mesaj similar a venit de la federația națională a spitalelor.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
0Shares