Brexit: Guvernul german consideră că Marea Britanie va ieși din UE fără un acord -presă – International

Da mai departe
0Shares

Guvernul german se așteaptă ca Marea Britanie să iasă din Uniunea Europeană la 31 octombrie fără un acord privind viitoarele relații, a relatat joi presa germană, care a citat un document al Ministerului german de Finanțe, informează Mediafax citând site-ul agenției Reuters.

Publicația Handelsblatt a relatat că Guvernul german consideră acest scenariu din ce în ce mai posibil din cauza cererilor premierului britanic Boris Johnson, care a afirmat în mai multe rânduri că își dorește renegocierea unui acord care să nu includă soluția de rezervă privind frontiera irlandeză.

Executivul UE a reiterat săptămâna trecută faptul că este dispusă să discute cu Marea Britanie despre Brexit în următoarele săptămâni, deoarece speră să evite scenariul ieșirii Marii Britanii din Blocul comunitar fără un acord, dar nu ia în calcul renegocierea prevederilor actuale.

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
0Shares