Autorizaţia de construire pentru ”ciotul” de 4,5 km al autostrăzii A3 nu mai este valabilă, după ce lucrările au ]

Da mai departe
0Shares

Bucata de 4,5 kilometri din autostrada A3, între Aeroportul Transilvania (Ungheni) și sud-vestul orașului Târgu Mureș (plus drum legătură conexiune cu zona Promenada Mall/Metro), nu se va construi prea curând, întrucât autorizația a expirat, informează Asociația Pro Infrastructura.

Licitația a fost lansată acum aproape 3 ani, pe 21.10.2016, iar autorizația de construire a fost emisă în aprilie 2017. Ea a expirat în aprilie 2019, ea fiind condiționată de începerea lucrărilor în cel mult doi ani de la emitere. Cel mai probabil trebuie obținute din nou toate avizele, autorizațiile și certificatul de urbanism, potrivit postării Pro Infrastructura pe Facebook.

“Pe-atunci părea a fi un proiect gestionat responsabil de statul român, birocraţia fiind rezolvată înainte de semnarea contractului. Dar ulterior totul s-a transformat într-un FIASCO.Echipa care a gestionat licitaţia a luat nenumărate decizii eronate, întoarse în repetate rânduri de judecători în urma contestaţiilor celor doi antreprenori rămaşi în cursă (Strabag şi Itinera).  Şi telenovela nu s-a terminat, depăşindu-se inclusiv termenul de valabilitate a ofertelor (30.11.2018). Sunt şanse mari de anulare după ani întregi de chin”, anunţă ONG-ul, pe Facebook.

Asociația mai scrie că echipa care a gestionat licitația a luat nenumărate decizii eronate, întoarse în repetate rânduri de judecători în urma contestațiilor celor doi antreprenori rămași în cursă (Strabag și Itinera).

Editor web: Vlad Mironescu

Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
0Shares