Augustin Lazar spune ca rechizitoriul in dosarului Revolutiei va fi prezentat public in cateva zile

Da mai departe
26SharesProcurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a declarat luni, la Timisoara, ca probabil in cateva zile datele personale din rechizitoriul in dosarul Revolutiei vor fi anonimizate si, ulterior, acesta va fi prezentat public.

“In cateva zile, speram ca rechizitoriul va putea fi anonimizat conform standardelor Directivei Europene in materie de date personale. Sunt unele interdictii, nu putem prezenta datele personale ale unei persoane si unele detalii care intra sub regimul acestei directive. Dar de indata ce vor fi anonimizate datele si se va clarifica acest aspect, rechizitoriul, fiind de foarte mare interes public, va fi prezentat public pentru a se vedea cum au decurs evenimentele de la declansarea lor pana la consumarea lor”, a explicat Augustin Lazar.

El a mai afirmat ca pe parcursul anchetei l-au impresionat foarte mult apartinatorii victimelor din 1989, dar si ranitii care veneau sa-si prezinte consecintele “psihozei teroristilor”.

“Personal, m-au impresionat apartinatorii victimelor care veneau in audienta la Parchetul General sa-mi arate lucrurile ramase de la copiii lor sau cei care veneau raniti sa ne arate in ce situatii au ajuns din cauza acestei psihoze a teroristilor care a fost declansata. Si pentru asta trebuia clarificat ce necesitate militara a impus acest fapt si clarificata aceasta diversiune”, a afirmat Augustin Lazar.

Potrivit lui Lazar, “cert este ca au fost multe sute de victime, 862 de morti dupa 22 decembrie, circa 2.000 de raniti, ceea ce este absolut impresionant si impunea un efort major pentru a da explicatii acestor evenimente tragice in care au murit foarte multi oameni si au fost raniti foarte multi”.

Citeste si:

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
26Shares