Au transferat 13 milioane de euro in strainatate

Da mai departe
1SharesBank of Valletta, care efectueaza aproape jumatate din tranzactiile bancare din Malta, a fost nevoita sa isi sisteze activitatea, miercuri, din cauza unui atac cibernetic impotriva sa prin care au fost transferate in strainatate fonduri in valoare de 13 milioane de euro, transmite Reuters.

Premierul Joseph Muscat a declarat in Parlament ca atacul cibernetic a avut drept scop crearea unor plati internationale false in valoare de 13 milioane de euro, catre banci din Marea Britanie, Statele Unite, Cehia si Hong Kong.

Fondurile au fost urmarite, iar Bank of Valletta lucreaza pentru a inversa tranzactiile.

Muscat a spus ca atacul a fost detectat la scurt timp dupa inceperea programului de lucru, cand au fost observate discrepante in timpul reconcilierii tranzactiilor internationale.

La scurt timp, Bank of Valletta a fost informata de serviciile de securitate ale statului, care au primit informatii din strainatate ca banca a fost tinta unui atac cibernetic.

Pentru a reduce riscurile si a verifica sistemele, Bank of Valletta si-a suspendat activitatea, a inchis ATM-urile si si-a dezactivat site-ul.

Muscat a spus ca inchiderea activitatilor unei institutii financiare atat de importante a avut impact asupra economiei si a provocat probleme in strainatate pentru detinatorii de carduri de credit care au avut nevoie sa faca plati, cum ar fi la hoteluri.

Au avut loc aranjamente alternative cu companiile de carduri de credit, pentru a-i ajuta pe cei afectati.

Muscat a mai spus ca Bank of Valletta analizeaza cum sa isi reia treptat operatiunile, pentru a se asigura ca un astfel de atac nu se mai poate repeta. Premierul a declarat parlamentarilor ca fondurile deponentilor nu au fost afectate.

“Banii nu au provenit din conturile oamenilor, iar sumele implicate au fost depistate”, a explicat premierul.

Banca efectueaza o investigatie interna pentru a stabili cu exactitate originea atacului.

Bancile malteze au mai raportat in trecut atacuri cibernetice, dar acesta a fost primul in urma caruia o banca a fost nevoita sa isi opreasca activitatea.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
1Shares