Atac terorist la două moschei din Noua Zeelandă: 27 de morți și zeci de răniți

Da mai departe
2Shares


Atac terorist în Noua Zeelandă
Atac terorist în Noua Zeelandă

Atac terorist în Noua Zeelandă. Atac armat extrem de sângeros asupra a două moschei din oraşul Christchurch din Noua Zeelandă în timpul rugăciunii de vineri. Presa neo-zeelandeză a relatat că între nouă şi 27 de oameni ar fi fost ucişi în timpul atacului.

Atac terorist în Noua Zeelandă. Au fost atacate două moschei din oraşul Christchurch din Noua Zeelandă în timpul rugăciunii de vineri. Presa neo-zeelandeză a relatat că între nouă şi 27 de oameni ar fi fost ucişi în timpul atacului.

Atac terorist în Noua Zeelandă.Trei bărbați și o femeie au fost arestați, a declarat comisarul de poliție, Mike Bush, la o conferință de presă.

Atac terorist în Noua Zeelandă. Autoritățile au cerut ca toate moscheile din țară să se închidă momentan, de asemenea toate școlile de la Christchurch sunt blocate.

Atac terorist în Noua Zeelandă. Într-o declarație adresată națiunii, premierul Jacinda Ardern a declarat că detaliile nu au fost încă clare, “dar vă pot spune acum – aceasta va fi una dintre cele mai întunecate zile din Noua Zeelandă”.

Atac terorist în Noua Zeelandă. Mai mulţi oameni au fost ucişi în timpul unor incidente armate asupra a două moschei din oraşul neozeelandez Christchurch în timpul rugăciunii de vineri, a declarat poliţia, care a anunţat o arestare, informează AFP.

Atac terorist în Noua Zeelandă. “Decesele, din câte ştim, s-au produs în două locuri, o moschee pe Deans Avenue şi o altă moschee pe Linwood Avenue”, a declarat comisarul Mike Bush, care a adăugat că o persoană a fost reţinută. Totuşi, anchetatorii nu sunt siguri de numărul autorilor implicaţi în aceste incidente, care ar putea fi mai mulţi.

Atac terorist în Noua Zeelandă. În această zi de rugăciune pentru musulmani, poliţia le-a cerut credincioşilor să evite moscheile “peste tot în Noua Zeelandă”, a insistat Bush.

Presa locală a transmis inițial că șase persoane ar fi murit şi un număr neprecizat ar fi fost rănite. Un perimetru uriaş în jurul acestui oraş a fost stabilit de către forţele de ordine.

“Poliţia răspunde la maximum capacităţii sale pentru a face faţă situaţiei, dar riscurile rămân extrem de ridicate”, a transmis instituţia într-un comunicat.Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
2Shares
%d blogeri au apreciat: