Amendamentele lui Dragnea prin care taia bugetele serviciilor s-au ratacit pe drum si n-au fost discutate in Comisia SRI

Da mai departe
1SharesComisia comuna permanenta a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI a dat aviz favorabil, luni, proiectului de buget pe 2019 propus de Guvern. Nu s-au dezbatut insa amendamentele propuse de Liviu Dragnea, in vederea taierii bugetului, pe motiv ca s-au ratacit pe drum si nu au mai ajuns pe masa comisiei.

Proiectul de buget al SRI pentru anul 2019 a trecut astfel de Comisie in varianta propusa de Guvern, cu 6 voturi pentru si 2 impotriva.

“Astazi, Comisia de control a activitatii SRI a fost sesizata privind avizarea sau nu a bugetului SRI. A participat la aceasta intalnire unul dintre directorii adjuncti ai SRI si un reprezentant al Ministerului de Finante. Bugetul pe care il propune Guvernul a fost de 2.465.885. Este o crestere fata de anul trecut de la 2.335.000”, a declarat, luni, presedintele Comisiei de control al activitatii SRI, Claudiu Manda, citat de Mediafax.

Cum amendamentele lui Dragnea nu au ajuns la Comisia SRI, ele mai au acum o sansa sa fie discutate in Comisia de buget-finante.

“Comisia nu a fost sesizata cu un astfel de amendament. Nu am fost sesizati cu un astfel de amendament, nu am avut cum sa dezbatem un astfel de amendament. Decizia va trebui sa fie luata la nivelul Comisiei de buget-finante”, a spus Manda.

Liviu Dragnea a depus, in Parlament, mai multe propuneri pentru amendarea proiectului de buget de stat pentru anul 2019, prin care se diminueaza bugetul SRI cu 445 de milioane de lei pentru a se suplimenta bugetul Ministerului Sanatatii. De asemenea, liderul PSD propune diminuari, chiar daca putin mai mici, si din bugetele SIE si SPP, bani care sustine ca sunt necesari la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

– continua –

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
1Shares