A fost executat autorul uneia din cele mai brutale crime din istoria SUA. Ultimul cuvânt rostit

Da mai departe
0Shares


Agerpres

John William King

Un bărbat care a participat la uciderea lui James Byrd Jr. – una din cele mai oribile crime motivate de ură rasială din istoria modernă americană – a fost executat prin injecție letală, miercuri seară, într-o închisoare din Texas.

John William King, 44 de ani, a fost unul dintre cei trei bărbați condamnați pentru crimă în acest caz. Este cea de-a doua persoană care a plătit cu viața pentru crima care a stârnit revoltă în toată lumea și a schimbat legislația din SUA, relatează CNN.

Decesul lui King a fost pronunțat miercuri seară, la ora 19:08, în Penitenciarul de Stat din Texas, în Huntsville.

Înainte de a-i fi administrată injecția letală, King a fost intrebat dacă vrea să spună ceva înainte de a muri și a răspuns: ”Nu”.

Clara Byrd Taylor, sora bărbatului ucis, a spus că nu a simțit nimic în timp ce îl privea murind pe King. ”Nu am avut niciun sentiment de ușurare”, a spus ea, numind execuția ”doar o pedeapsă”.

Criminalul a ținut ochii închiși pe tot parcursul procesului de execuție.

Cum a fost ucis James Byrd

 

În noaptea de 6 iunie 1998, James Byrd – un bărbat de culoare – a fost la o petrecere, iar în jurul orei 2:00, mai mulți martori l-au văzut în remorca unei camionete în cabina căreia se aflau trei bărbați albi.

Autoritățile au spus că John King, Lawrence Russell Brewer și Shawn Berry l-au luat cu forța pe Byrd, l-au condus într-o zonă izolată unde l-au bătut și i-au pictat fața, după care l-au legat cu un lanț de glezne și l-au târât cu camioneta 5 kilometri.

Brewer a fost executat în 2011, iar Berry a fost condamnat la închisoare pe viață.

Crima este considerată una din cele mai brutale din istoria modernă a SUA. Au fost realizate documetare, a stârnit revolte publice și a schimbat major legislația privind ura rasială. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!John William King

Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer


John William King

Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului PulitzerSursa

قالب وردپرس

Da mai departe
0Shares