835 de secții de votare în străinătate. Autoritatea Electorală Permanentă a primit de la MAE o nouă listă suplimentară | Stiriletvr.ro

Da mai departe
0Shares

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, vineri, Autorității Electorale Permanente o nouă listă suplimentară cu două secţii de votare în străinătate pentru alegerile prezidenţiale. Astfel, numărul total al secțiilor de votare a ajuns la 835.

18 Octombrie 2019, 18:34
(actualizat 18 Octombrie 2019, 18:40)

|

Vot în diaspora

‘În urma dialogului constant dintre MAE şi autorităţile din Republica Federală Germania’, numărul total al secţiilor de votare ce vor fi organizate în această ţară este de 80, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

MAE aminteşte că, potrivit Legii 370/2004 pentru alegerea preşedintelui României, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, are atribuţii administrativ-organizatorice în pregătirea şi desfăşurarea procesului de votare în străinătate.

Astfel, MAE transmite eşalonat propuneri pentru înfiinţarea secţiilor de votare în străinătate, iar AEP adoptă sau actualizează după caz lista secţiilor de votare din străinătate în termen de trei zile de la fiecare comunicare.

Termenul limită prevăzut de lege până la care MAE poate transmite către Autoritatea Electorală Permanentă propuneri de secţii de votare în străinătate este 19 octombrie 2019.

Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
0Shares